Tartu Tervishoiu Kõrgkool
Logi sisse

Õppekava aine

Toidu laboratoorsed uuringud

Õppeaine
Ainekood BA10-070
Õppeaine nimetus Toidu laboratoorsed uuringud
Ainepunkte 1,5 EAP
Hindamisviis Arvestus
Õppekava aine
Õppekava 2013 TK
Õppeaasta 1
Semester Kevadsemester
Aine tüüp Valikuline
Õppejõud
Kristi Vahur
Õppiväljundid
Üliõpilane:
1. Omab ülevaadet toidu ohutuse alasest seadusandlusest
2. Teab peamisi toitu saastavaid tegureid
3. Teab toiduproovide võtmise nõudeid
4. Teostab toidu laboratoorseid uuringuid
5. Teab toidus olevate lisa- ja saasteainete mõju tervisele
6. Teab GMO kasutamise valdkondi ning mõju tervisele
Teemad
1. Toit. Toiduaine. Toitained.
2. Toidu ohutus ja vastav seadusandlus
3. Bioloogilised, keemilised ja füüsikalised ohutegurid toidu saastumisel
4. Toiduproovide võtmise nõuded
5. Lisa- ja saasteained toidus
6. Jahu analüüs
7. Leiva ja saia analüüs
8. Piima ja piimatoodete analüüs
9. Kohvi ja tee analüüs
10. Vürtside kvaliteedi hindamine
11. GMO
Hindamiskriteeriumid
Mitteeristav hindamine
Kirjandus
Kohustuslikud õppematerjalid:
Jaotusmaterjalid (nii power point ettekanded kui praktikumi juhendid)
Soovituslikud õppematerjalid:
Richard A. Sprenger Hygiene for Management Focus on food safety 2002
Richard A. Sprenger Intermediate Food Hygiene.Focus on food safety 2003
M. Roasto, T. Tamme, K. Juhkam Toiduhügieen ja –ohutus. Tartu 2004
Soidla R., Elias P., Mahla T. 2004 Toiduainete konserveerimise ja säilitamise alused Tartu, 259 lk
www.terviseamet.ee
http://www.vet.agri.ee
Erinevate toiduainete analüüsi metoodilised juhendid EV standardid
Käimasolevad voorud
Pole ühtegi
eten