Tartu Tervishoiu Kõrgkool
Tartu Tervishoiu Kõrgkool
| | |
|
Õppekava aineToidu laboratoorsed uuringud
Õppeaine |
Ainekood |
BA10-070 |
Õppeaine nimetus |
Toidu laboratoorsed uuringud |
Ainepunkte |
1,5 EAP |
Hindamisviis |
Arvestus |
|
Õppekava aine |
Õppekava |
2013 TK |
Õppeaasta |
1 |
Semester |
Kevadsemester |
Aine tüüp |
Valikuline |
|
Õppejõud |
Kristi Vahur |
|
Õppiväljundid |
Üliõpilane:
1. Omab ülevaadet toidu ohutuse alasest seadusandlusest
2. Teab peamisi toitu saastavaid tegureid
3. Teab toiduproovide võtmise nõudeid
4. Teostab toidu laboratoorseid uuringuid
5. Teab toidus olevate lisa- ja saasteainete mõju tervisele
6. Teab GMO kasutamise valdkondi ning mõju tervisele |
|
Teemad |
1. Toit. Toiduaine. Toitained.
2. Toidu ohutus ja vastav seadusandlus
3. Bioloogilised, keemilised ja füüsikalised ohutegurid toidu saastumisel
4. Toiduproovide võtmise nõuded
5. Lisa- ja saasteained toidus
6. Jahu analüüs
7. Leiva ja saia analüüs
8. Piima ja piimatoodete analüüs
9. Kohvi ja tee analüüs
10. Vürtside kvaliteedi hindamine
11. GMO |
|
Hindamiskriteeriumid |
Mitteeristav hindamine |
|
Kirjandus |
Kohustuslikud õppematerjalid:
Jaotusmaterjalid (nii power point ettekanded kui praktikumi juhendid)
Soovituslikud õppematerjalid:
Richard A. Sprenger Hygiene for Management Focus on food safety 2002
Richard A. Sprenger Intermediate Food Hygiene.Focus on food safety 2003
M. Roasto, T. Tamme, K. Juhkam Toiduhügieen ja –ohutus. Tartu 2004
Soidla R., Elias P., Mahla T. 2004 Toiduainete konserveerimise ja säilitamise alused Tartu, 259 lk
www.terviseamet.ee
http://www.vet.agri.ee
Erinevate toiduainete analüüsi metoodilised juhendid EV standardid |
|
Käimasolevad voorud |
Pole ühtegi |
| |
| | |